فشار خون

پرفشاری خون (فشار خون بالا)پرفشاری خون، بیماری شایعی است که عمدتا سرخرگ های (شریان ها) بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. در این بیماری، مقدار فشاری که به جدار داخلی سرخرگ ها توسط خون وارد می شود به طور پیوسته و غیرطبیعی بالا است. قلب نیز با شدت بیشتری جهت پمپاژ خون به سراسر بدن کار می کند. فشار خون معمولا با واحد میلی متر جیوه اندازه گیری می شود. پرفشاری خون یا فشار خون بالا زمانی است که در حالت استراحت، فشار خون فرد 80/130 میلی متر جیوه یا بیشتر باشد. معادل این اعداد به سانتی متر جیوه، 13 بر 8 می شود. تقسیم بندی فشار خون به نرمال، افزایش یافته و پرفشاری خون درجه 1 و 2، در سال های مختلف توسط انجمن های علمی اندکی تغییر کرده است ولی اعداد 130 و 80 میلی متر جیوه تقریبا مورد توافق همه متخصصین است.

فشار خون 120/180 میلی متر جیوه یک اورژانس پزشکی است. این اورژانس پزشکی، می تواند بسیار خطرناک باشد. احتمال سکته مغزی، سکته قلبی و خونریزی چشم در این زمان زیاد است.

حتی پرفشاری خون متوسط اگر کنترل نشود، خطر سکته قلبی و سکته مغزی افزایش می یابد. بسیاری از افراد دارای این پرفشاری خون متوسط، بی علامت هستند و بسیاری دیگر که نسبت به داشتن این بیماری آگاه هستند، به مصرف دارو و رعایت سبک زندگی مناسب فشار خون بالا، بی توجه هستند. با پرفشاری خون متوسط کنترل نشده، خطر سکته مغزی 36 درصد و سکته قلبی 27 درصد افزایش می یابد.

علایم پرفشاری خون      

متاسفانه بیش از نصف افراد مبتلا به این بیماری، هیچ علامت هشدار دهنده ای ندارند که خود متوجه شوند. در نتیجه ممکن است زمانی متوجه ابتلا به بیماری شوند که دیر شده است و سکته مغزی یا سکته قلبی بروز کرده است. به همین دلیل، توصیه می شود که افراد از سن 20 سالگی، سالی یکبار اندازه گیری فشار خون در شرایط استاندارد داشته باشند.

اما علایمی که در برخی افراد مبتلا به پرفشاری خون ممکن است محسوس باشد شامل سردرد، خونریزی بینی، تنگی نفس و بی‌قراری است.

پیشگیری و درمان پرفشاری خون

سبک زندگی سالم

  • کنترل وزن
  • ورزش هوازی منظم
  • پرهیز از خوراکی و نوشیدنی پرنمک (سدیم)
  • مصرف خوراکی های سرشار از پتاسیم
  • پرهیز از دخانیات
  • پرهیز از الکل
  • مدیریت استرس

دارو:

  • بسیاری از افراد مبتلا به پرفشاری خون ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشند. در صورت تجویز دارو توسط پزشک، حتما آن را مصرف کنید. به تاخیر انداختن مصرف دارو، مساوی ضربه زدن به قلب و رگهای نقاط مختلف بدن شامل چشم، مغز و کلیه ها است.       
کلینیک قلب آتیه

با تشکر از اعتماد شما به کلینیک قلب آتیه، به عنوان یک مرکز معتبر در خدمات قلبی با تکنولوژی روز و تیمی از متخصصان پزشکی مجرب، به حفظ سلامت قلب شما متعهد هستیم. ما افتخار داریم که به سلامتی قلب شما اهمیت داده و همواره بهبودی و سلامتی شما را در اولویت قرار دهیم.

تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از سه راه ایوانک، بیمارستان آتیه غرب، طبقه ۱۷، بال جنوبی
info@atiehheart.ir
©1404 تمامی حقوق برای کلینیک قلب آتیه محفوظ است.