بروز بیماری های قلبی و عروقی با دیابت بیشتر می شود. هرچقدر شدت غیرکنترل بودن قند خون فرد بیشتر باشد، عوارض قلبی و عروفی نیز بیشتر می شود. قند خون بالا، باعث تخریب دیواره همه رگ های بدن شامل رگ های قلب می شود. به دنبال این تخریب، احتمال رسوب چربی بر دیواره رگ ها نیز بیشتر می شود. به همین علت، قند خون بالا باعث گرفتگی رگ قلب، رگ خونرسان کلیه ها و رگ چشم می شود. از سوی دیگر این تخریب رگ ها، باعث افزایش خطر بیماری فشار خون نیز می شود.
ریسک بروز بیماری های قلبی عروقی مثل سکته قلبی و سکته مغزی در فردی که بیماری دیابت دارد 2 تا 4 برابر می شود. سکته مغزی نیز نوعی بیماری عروقی محسوب می شود. به همین علت، در افراد دیابتی حتی اگر عامل خطری مثل کلسترول بالا نداشته باشند، با هدف کاهش خطر سکته قلبی و سکته مغزی داروهای کنترل کلسترول مثل آتورواستاتین تجویز می شود.
یک فرد دیابتی با کنترل خوب قند خون خود، خطر بیماری قلبی و عروقی را هم تا حد زیادی کنترل می کند. علامت مهم کنترل بودن قند خون، عدد شاخص آزمایشگاهی هموگلوبین A1C است که فرد دیابتی باید طبق توصیه پزشک خود در فواصل منظمی انجام دهد.
سایر بیماری های غددی مثل کم کاری یا پرکاری تیروئید نیز بر عملکرد قلب و عروق موثر هستند. کم کاری تیروئید می تواند زمینه ساز آترواسکلروز [MM1] باشد. پرکاری تیروئید می تواند زمینه ساز فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم و ایجاد لخته شود.
در کلینیک قلب آتیه، طبق صلاحدید پزشک معالج قلب، مشاوره فوق تخصصی غدد توسط پزشکان با تجربه انجام می شود تا اطمینان از وضعیت مناسب قند خون و سایر هورمون های یک بیمار قلبی حاصل شود.
با تشکر از اعتماد شما به کلینیک قلب آتیه، به عنوان یک مرکز معتبر در خدمات قلبی با تکنولوژی روز و تیمی از متخصصان پزشکی مجرب، به حفظ سلامت قلب شما متعهد هستیم. ما افتخار داریم که به سلامتی قلب شما اهمیت داده و همواره بهبودی و سلامتی شما را در اولویت قرار دهیم.