با سیاهرگ های واریسی (وریدهای واریسی) احتمالا مواجه شده اید. این سیاهرگ هایی که دیواره آنها ضعیف شده است، بیش از همه در اندام تحتانی (از لگن به پایین) دیده می شوند. حتی هموروئید (بواسیر)، نوعی التهاب سیاهرگ های مقعد، به واریس شباهت دارد. سیاهرگ های واریسی، علایم مختلفی دارند که به شایع ترین آنها اشاره می کنیم:

- برجستگی های کوچک پیچیده به هم در زیر پوست به رنگ بنفش یا آبی که بیشتر در ران، مچ پا و پا دیده می شود. ممکن است این برجستگی ها (رگ های کوچک) به صورت به هم پیوسته و به شکل یک کلاف رگ دیده شود. خطوط باریک آبی یا قرمز رنگ در کنار این برجستگی ها نیز گاهی اوقات دیده می شود. به این خطوط باریک به علت شکل ظاهری آنها، سیاهرگ های (وریدهای) عنکبوتی نیز گفته می شود.
- ساق پای سنگین و بی قرار: عضلات ساق پا دچار سنگینی، خستگی یا کرختی می شوند که پس از فعالیت بدنی، ایستادن یا بی تحرکی طولانی مدت معمولا شدیدتر است.
- خارش پوست اطراف وریدهای واریسی
- ساق پا دچار درد (درد تیز یا مبهم) می شود. پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت، درد بیشتر می شود. کرامپ عضلانی (گرفتگی عضلانی) نیز ممکن است تجربه شود.
- تورم و بزرگ شدن ناحیه ساق پا و پا. این وضعیت پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت تشدید می شود.
- تغییر رنگ ساق پا و پا: بدون درمان مناسب و با بدتر شدن وریدهای واریسی، تغییر رنگ در پوست این نواحی به رنگ تیره و بنفش رخ می دهد. در واقع پیشرفت التهاب وریدها به بافت همبند و پوست نیز سرایت می کند. پوست این نواحی نیز خشک و پف کرده می شود.
- زخم پا و زخم مچ پا: بدون درمان و با تشدید التهاب در وریدهای واریسی، این قسمت های پا دچار زخم می شود.