اَبلِیشِن قلب - سرکوب نقاط آریتمی قلبی

اَبلِیشِن قلب - سرکوب نقاط آریتمی قلبی

1402/06/22 | کلینیک قلب آتیه | بیماری های قلبی

ابلیشن Ablation به استفاده از انرژی گرمایی یا سرمایی برای ایجاد زخم های کوچکی با هدف سرکوب و از بین بردن نقاط آریتمی قلب گفته می شود. در ایران به این عمل، سوزاندن رگ قلب در زبان عامیانه گفته می شود که اصطلاح درست و دقیقی نیست. سوزاندن مسیرهای نابجای الکتریکی در قلب اصطلاح دقیق تر و بهتری است. آنچه سوزانده می شود رگ خونی نیست، مسیر عصبی است.

برای سوزاندن با استفاده از گرما، از امواج رادیویی (مثل مایکرویو) استفاده می شود. برای از بین بردن نقاط آریتمی با استفاده از سرما، از مکانیسم یخ زدن استفاده می شود که این عمل کرایوابلیشن نامیده می شود.

بیشتر موارد ابلیشن از طریق کاتتر (لوله های نازک منعطفی که از طریق رگ کشاله ران وارد بدن شده و به قلب می رسند) انجام می شود ولی موارد اندکی هم حین عمل جراحی قلب انجام می شود.

در حین عمل ابلیشین از طریق کاتتر، معمولا نیازی به بی هوشی کامل وجود ندارد. اما تزریق ماده بی حسی و آرامبخش معمولا انجام می شود. با انجام بی هوشی کامل، برخی از آریتمی های قلبی نیز از بین می روند. به همین علت در مورد این آریتمی ها بی هوشی کامل نباید انجام شود.

پزشک معالج شما متخصص قلب است که فلوشیپ (فوق تخصص) خود را در زمینه الکتروفیزیولوژی (به اختصار EP) گذرانده است. نتیجه ابلیشن در برخی موارد بلافاصله بعد از عمل برای بیمار محسوس است و تپش قلب وی برطرف می شود. در مواردی دیگر ممکن است برای بیمار تغییر محسوسی ایجاد نشود و برای ارزیابی کامل از میزان اثربخش بودن ابلیشن معمولا به 8 تا 10 هفته وقت نیاز است.

از ابلیشن معمولا  برای درمان آریتمی هایی که پاسخ خوبی به دارو نمی دهند استفاده می شود. همچنین اگر مزایای ابلیشن از مصرف درازمدت دارو بیشتر باشد، طبق صلاحدید پزشک این عمل انجام می شود. در درمان این آریتمی ها از ابلیشن می توان استفاده کرد:

  • فیبریلاسیون دهلیزی: این اختلال شایع ترین علت ابلیشن است. در این نوع آریتمی، دهلیزها نامنظم میزنند و انقباض خوب و موثری ایجاد نمی شود. از سوی دیگر، احتمال ایجاد لخته خون و عوارض آن مثل سکته مغزی در این آریتمی وجود دارد.
  • فلاتر دهلیزی: نوعی دیگر از آریتمی دهلیزی است که ضربان بسیار تند ولی غیرموثر دهلیزها رخ می دهد.
  • تاکی کاردی فوق بطنی
  • تاکی کاردی بطنی
  • سندرم ولف پارکینسون وایت Wolff-Parkinson-White syndrome

برای مطالعه پیرامون اقدامات و احتیاط های لازم پس از ابلیشن، به "اقدامات لازم پس از آنژیوگرافی" مراجعه کنید. 


جدیدترین مطالب

نقش روان در سلامت بدن: (نگاهی به بیماری‌های روان تنی یا سایکوسوماتیک)

بدن و ذهن به طور تنگاتنگی به هم متصل هستند، اجازه دهید با  یک مثال بالینی آغاز ک...

عوامل ایجاد واریس چیست؟

حدود 40 درصد بزرگسالان به درجاتی مبتلا به واریس هستند. سیاهرگ های (وریدهای) واری...

علایم واریس چیست؟

با سیاهرگ های واریسی (وریدهای واریسی) احتمالا مواجه شده اید. این سیاهرگ هایی که...

بیماری های قلبی و دخانیات

مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، سیگار الکترونیک، ویپ، پاد، ماد، محصولات تنباکو گ...

تأثیر استرس شغلی بر سلامت قلب

استرس شغلی به عنوان یک پدیده روزافزون در محیط‌های کاری، تأثیرات گسترده‌ای بر سلا...
کلینیک قلب آتیه

با تشکر از اعتماد شما به کلینیک قلب آتیه، به عنوان یک مرکز معتبر در خدمات قلبی با تکنولوژی روز و تیمی از متخصصان پزشکی مجرب، به حفظ سلامت قلب شما متعهد هستیم. ما افتخار داریم که به سلامتی قلب شما اهمیت داده و همواره بهبودی و سلامتی شما را در اولویت قرار دهیم.

تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از سه راه ایوانک، بیمارستان آتیه غرب، طبقه ۱۷، بال جنوبی
info@atiehheart.ir
©1404 تمامی حقوق برای کلینیک قلب آتیه محفوظ است.