دو نوع اصلی اسیدهای چرب امگا 3 یعنی EPA و DHA به طور عمده در ماهی و روغن ماهی وجود دارد. مصرف امگا 3 ماهی و روغن ماهی برای کاهش عوارض قلبی عروقی طی 20 سال گذشته توسط انجمن قلب آمریکا همواره توصیه شده است.
این نوع اسیدهای چرب غیراشباع، برای ساخت سلول های مغزی و برخی عملکردهای دیگر بدن مورد نیاز است. بدن انسان توانایی ساخت امگا 3 را ندارد و باید از طریق خوراکی وارد بدن شود.
اثرات مثبت امگا 3 برای سیستم قلب و عروق از روش های زیر رخ می دهد:
امگا 3 اثر مثبتی بر روی سایر سیستم ها و ارگان های بدن نیز دارد. طبق شواهد علمی، این اسیدهای چرب احتمالا باعث کاهش افسردگی، آلزایمر، التهاب مفاصل وسرطان در بدن می شوند.
طبق توصیه انجمن قلب آمریکا، حداقل 2 وعده در هفته ماهی در رژیم غذایی میل شود.
ماهی های حاوی مقادیر بالا امگا 3:
از مصرف ماهی های بزرگ با وزن زیاد در کودکان و زنان باردار باید پرهیز شود. این نوع ماهی ها، مقدار جیوه زیادی در بدن خود دارند. این جیوه نیز وارد بدن انسان شده و اثرات منفی خاص خود را دارد.
سایر خوراکی های حاوی امگا 3 زیاد:
درباره مصرف مکمل های حاوی امگا 3 (مثل کپسول امگا 3) شواهد علمی پراکنده ای وجود دارد ولی در مجموع بخشی از اثرات مثبت آنها بر سیستم قلب و عروق بر اساس مطالعات مروری جامع علمی ثابت شده است. درباره مصرف این مکمل ها و دوز مناسب آن با پزشک خود مشورت نمایید.
با تشکر از اعتماد شما به کلینیک قلب آتیه، به عنوان یک مرکز معتبر در خدمات قلبی با تکنولوژی روز و تیمی از متخصصان پزشکی مجرب، به حفظ سلامت قلب شما متعهد هستیم. ما افتخار داریم که به سلامتی قلب شما اهمیت داده و همواره بهبودی و سلامتی شما را در اولویت قرار دهیم.